Стотици царисти изпълниха столичния храм-паметник Св. Ал. Невски за  благодарствения

...
Стотици царисти изпълниха столичния храм-паметник Св. Ал. Невски за  благодарствения
Коментари Харесай

Молебен за 90-ия рожден ден на княгиня Мария Луиза събра царисти в Св. Ал. Невски

Стотици царисти извършиха столичния храм-паметник " Св. Ал. Невски " за  благодарствения молебен, който бе отслужен за 90-ия рожден ден на княгиня Мария Луиза. Сестрата на цар Симеон II дойде от Америка, с цел да чества на родна земя.

Мария Луиза е в София дружно с децата и някои от внуците си. А цар Симеон II бе придружаван от щерка си княгиня Калина и фамилията й  Царица Маргарита бе възпрепятствана да пътува до България поради възобновяване след интервенция на става.

На молебена в " Св. Ал. Невски " се събраха и доста някогашни царски депутати като Соломон Паси, проф. Огнян Герджиков,  Милен Велчев, Станимир Илчев, Минчо Спасов, Милена Милотинова, Иван Искров,  проф. Анелия Мингова, Борислав Великов, Светослав Спасов, Меглена Кунева и други В храма бе и водачът на АБВ Румен Петков. Както и дипломатите Елена Поптодорова, Стефан Тафров, депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков, евродепутатът Андрей Ковачев и други

От мига на вашето раждане и светото ви кръщение вие сте в обятията на Светата Православна черква и на българския народ. И до през днешния ден е по този начин, обърна се към княгиня Мария Луиза пловдивският митрополит Николай, откакто отслужи Благодарствения молебен в наличието и на останалите митрополити. 

Дядо Николай си спомни насладата и сълзите в очите на хората, когато са посрещали княгинята и царицата майка Иоанна в България при завръщането им след измененията.

Много добре знаем какво Негово Велшчество направи за българската страна и народ, знаем за неговите старания да сме част от фамилията на европейските нации, по какъв начин оказа помощ да бъде преодолян печатния ерес в БПЦ, продължи митрополит Николай. Негово Величество постоянно е казвал какъв брой сте близка на сърцето му, знаем, че сте му давала положителни препоръки, обърна се дядо Николай към княгинята.

И я помоли да подари на децата и племенниците си по един български молитвеник, на който да напише " За да приказва с Бога " на български и да ги предложения да споделят всеки ден дружно с нея по една молитва за България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР